Coaching en een goede coach
Coach Mary Arisz

Mary Arisz

Aandacht en zorg voor de ziel is voor mij het vertrekpunt in het werk. Wat heeft je innerlijke stem je te zeggen? Welke dromen heb je nog? Waar wordt je gelukkig en vitaal van? Als coach ben ik de spiegel die je het inzicht en de zelfkennis geeft waarmee je tot een heldere visie en essentiële keuzes komt; een stimulerende kracht die je aanmoedigt om het beste uit jezelf te halen.


Mijn uitgangspunt is dat werk vooral betekenis krijgt als je hart erin ligt. De eerste stap is dan om (opnieuw) in contact te komen met je oorspronkelijke creatieve kracht en passies zodat je weer zicht krijgt op een vitaliserend perspectief in je werk. We kijken daarbij naar wat je weerhoudt en werken aan het doorbreken van deze blokkades, zodat je volledige verantwoordelijkheid kunt gaan nemen voor wie je wil zijn en wat je wil bereiken.

Mijn werkmethoden dagen je uit om anders naar jezelf te kijken, je passies en drijfveren naar boven te halen, je creatieve bronnen aan te boren en je blokkades te doorbreken. Mijn intuïtie als coach is hierin leidend naast instrumenten als: biografiewerk, Enneagram, NLP, visiewerk, creatieve expressie en systemisch werk. Ik kijk daarnaast ook naar fysieke vitaliteitsaspecten en biedt burnoutbegeleiding volgens de CSR-methode.

Mijn missie is om bij te dragen aan zingeving en vitaliteit in werk door mensen te begeleiden naar authenticiteit en het vruchtbaar aanwenden van hun talenten.

Mijn motto is: Het is nooit te laat om te worden wie je had willen zijn.Type Coaching Ondernemers / ZZP-ers, Management / Executive coach, Loopbaancoach, Burnout / Stressmanagement
Coach in de regio Flevoland, Noord-Holland, Utrecht
Taal Nederlands, Engels
   
QuotePassie is het vuur dat ons ertoe drijft om uit te drukken wie we werkelijk zijn.
KeurmerkenNoloc, Blik op Werk, CSR (Chronische Stress Reversal) register coach
Ik ben coach sinds1990
Gewerkt voorAgis Zorgverzekeraars, ABN AMRO, NS, Pragmavision, De Baak, Solvay Pharmaceuticals, Stichting HVO-Querido, Meerwegen Scholengroep, Stichting Proceon, Flevo Ziekenhuis
Overige werkervaringNa een marketingloopbaan van ruim 10 jaar ontdekte ik in een loopbaantraject wat voor mij van betekenis was. Ik volgde opleidingen in Healing (CICO), Integrale Psychologie (ITIP), het Visionair aansturen van Veranderingen (Visions) en Loopbaanontwikkeling (Phoenix). Ik werkte daarbij als manager en coach van een adviesbureau voor startende ondernemers. Ik heb daarna twee jaar gewerkt bij een leidend bureau in loopbaanadvisering (Phoenix) waar ik o.a. trainer was in de Coaching Academy alvorens ik eind 1999 met mijn adviesbureau Artemis Coaching van start ging. Ik ben sinds die tijd o.a. betrokken geweest bij de oprichting van het Platform Professioneel Coachen en was mede-ontwikkelaar en docent in de opleiding: de Professional als Coach van de Baak.

Ervaringen


Christina (Ambulant coördinerd begeleidster, Philadelphia Zorg)

Het coachingtraject heb ik als zeer prettig en nuttig ervaren. Er gebeurde veel in mijn leven, niks was meer zeker, zowel op mijn werk als met mijn gezondheid. Het enige wat zeker was, was dat het roer om moest. De coaching gesprekken waren persoonlijk en praktisch tegelijk. Kon mijn persoonlijk verhaal kwijt en gericht werken aan de vraag wat nu met werk, vrije tijd, wonen en gezondheid...het leven? Wat is belangrijk, wat zijn mijn prioriteiten? Mary krijgt van een 9. Ze heeft mij zeer goed aangevoeld en ingespeeld op wat ik op dat moment nodig had, rekening houdend met waar ik voor open voor stond.


Ellen (Marketing manager, UWV (werkzoekende))

Mary is een coach die op een eenvoudige wijze diep weet door te dringen tot de kern van de zaak. In korte tijd wordt duidelijk wie je bent en wat je wilt. Vervolgens worden praktische opdrachten gegeven om je doel te behalen. Ik heb door deze sessies veel meer inzicht gekregen en zelfvertrouwen om de toekomst positief en meer in balans tegemoet te kunnen gaan.


Lydia (Docente, Meerwegen Scholengroep)

Mary is een fantastische coach die al heel gauw in de gaten heeft hoe je in elkaar zit en waar je goed in bent. Het mooie is dat ze je zelf kan laten ontdekken wat je valkuilen zijn en wat je uiteindelijke doel; hoe je leert van je fouten en die kennis kunt omzetten in doelgericht werken naar een nieuwe opdracht. Het traject was een van de sterkste ervaringen in mijn leven. Ik geniet iedere dag van het werk dat ik nu doe.AlleCoaches.nl maakt het vinden van een coach een stuk eenvoudiger.