Coaching en een goede coach
Coach Karen Boerdam

Karen Boerdam

Ervaren en intuïtief begeleider op de ontdekkingsreis naar wat jou nou echt inspireert en waar je energie van krijgt. Intensief maar met gevoel voor humor, oog voor praktijk en droom. En altijd is er ook de muziek die op het juiste moment wordt ingezet of aangeboden.


Als coach help ik je meer of weer zicht te krijgen op jouw unieke capaciteiten, talenten en verlangens, en die te verankeren in hoofd en hart. Dan ontstaat vanzelf de ruimte om de juiste keuzes te maken in werk en leven.

Muziek is een krachtig middel dat ik respectvol en effectief inzet bij coaching en bij begeleiding van groepsprocessen en teams. Omdat muziek het hart raakt, verstand en gevoel verbindt, communicatie tussen mensen bevordert.Maar vooral ook omdat muziek energie en creativiteit losmaakt.

Deze unieke coachingsmethode is gebaseerd op hoe brein en lichaam reageren op muziek en op de kracht van muziek. Ik gebruik fragmenten van bestaande muziek (van 16e tot 21e eeuw, westerse en wereldmuziek) als effectief middel om mensen uit het hoofd te halen, als illustratiemiddel en als werkvorm, en om denken en voelen weer/meer in balans te brengen.

Type Coaching Corporate / Teamcoach, Ondernemers / ZZP-ers, Management / Executive coach, Loopbaancoach, Burnout / Stressmanagement, Counseling
Coach in de regio Heel Nederland
Taal Nederlands, Engels
   
QuoteAls de voordeur naar verandering op slot zit, vindt muziek een weg achterom.
KeurmerkenLid van Noloc - vereniging voor loopbaanprofessionals
Ik ben coach sinds2005
Gewerkt vooro.a. Rijkswaterstaat, Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool, Brandweer Amsterdam Amstelland, PTG-advies Amersfoort, ThiemeMeulenhoff, Independer. En meer dan 60 particuliere coachingstrajecten.rnrnrn
Overige werkervaring20 jaar overige werkervaring: o.a. als algemeen directeur beroepsonderwijs, en algemeen directeur ECDL Nederland, tevens lid van internationale werkgroepen en landelijke besturen. In 2005 het roer omgegooid en toen begonnen als zelfstandig coach en facilitator van groepsprocessen.Zodat ik me met hart en ziel kon richten op wat mij energie geeft: mensen in verbinding brengen met hun eigen kracht, talent en creativiteit.
Tariefuurtarief: 120,-- excl.BTW rngereduceerd uurtarief voor particulieren: 80, -- excl. BTW

Ervaringen


Karen, bedrijfsjurist (loopbaancoach, herstel burnout, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

Tijdens mijn burn-out kwam ik bij jou. Door jouw begeleiding en het werken met de muziek heb ik mij pas gerealiseerd hoe ver ik van mezelf af stond en hoe weinig ik nog genoot van het leven. Door je geweldige intuïtie en gevoeligheid kon je telkens opnieuw de vinger op de zere plek leggen. Zaken die ik wegstopte wist jij naadloos boven te halen. Daardoor kreeg ik veel meer inzicht in mezelf, waardoor ik patronen kon gaan herkennen en ik meer in evenwicht met mezelf kan zijn


Leoniek, (rouw)therapeut (loopbaancoach, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

Met name door muziek kom ik tot rust en kan ik de verbinding met mijzelf (weer) vinden. Dat wist ik niet. Tot ik bij Karen kwam. Het heeft me opnieuw geïnspireerd om de saxofoon weer op te pakken, weer muziek te gaan maken en zo ook weer meer plezier in mijn leven te krijgen. De muziek die Karen aanbood om mij in contact te brengen met de issues waar ik mee zit, was vernieuwend en inspirerend. Samen met alle andere oefeningen/opdrachten is het me duidelijk geworden waar het probleem zit. En vervolgens konden we zo ook aan de oplossing werken!


Gemma, HRM-adviseur (loopbaancoach, herstel burnout, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

Als ik een paar dingen mag noemen, waar ik steeds weer blij van word bij jou: je geweldige intuïtie, je oordeelloosheid, je concentratie en waarnemingsvermogen: het altijd serieus nemen van alles wat ik verbaal dan wel non verbaal laat zien. Je aardsheid in combinatie met je gevoeligheid, empathie, MUZIKALE intuïtie, beelddenken, En natuurlijk je bekwaamheid als coach, maar dat spreekt voor zich


Annemarije, zelfstandige praktijk in de gezondheidszorg (loopbaancoach, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

De muziek is voor mij een concrete ingang geweest om mijn gevoel in ere te herstellen, weer wat meer te gaan spelen en het genieten weer te herkennen. Ik was het gewoon kwijt. In jaren heb ik niet zo effectief kunnen werken. De inspiratie die ik heb kan ik weer ten uitvoer brengen. Maar misschien wel belangrijker: ik geloof weer in mezelf, ik weet voor het eerst in mijn leven waar mijn kracht ligt.


Alex, directeur administratiekantoor (loopbaancoach, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

Dankzij jouw expertise, kennis van de praktijk en doortastende feedback ben ik beter naar mijzelf gaan luisteren en voelen wat ik nou werkelijk wil en kan. Hierbij speelde muziek een verrassend versterkende rol.


Kernteam Waterinnovatieprogramma Rijkswaterstaat (facilitator, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

We hebben Karen Boerdam gevraagd een teamdag te ontwerpen en begeleiden en al in de voorbereiding bleek haar unieke stijl: een jarenlange ervaring als manager én een bijzondere invalshoek door het gebruik van muziek. Ook merk je aan alles dat zij bekend is met de dynamiek van organisatieprocessen. Het resultaat was: een zinvolle en inspirerende bijeenkomst die ons als team inzicht heeft gegeven in elkaar, in onze manier van samenwerken en de verbetering daarvan, én in onze prioriteiten voor de komende jaren.


Haags Vrouwen Netwerk (facilitator, Karen Boerdam - coach facilitator muziek)

Karen heeft de gave om goed aan te voelen hoe de sfeer is en wist daardoor de juiste snaar te raken. Ook tijdens de voorbereidende gesprekken toonde ze zich steeds een inspirerende vakvrouw. Op zoek naar de klank van HVN nam ze ons als facilitator en coach mee op verkenningstocht. Met muziek als katalysator liet Karen ons vanuit de verbinding met onszelf de verbinding met de groep ervaren.AlleCoaches.nl maakt het vinden van een coach een stuk eenvoudiger.